nieuws

Stilteplek

bouwbreed

De Vlaamse designer-kunstenaar Arne Quinze legt de laatste hand aan de bouw van een enorme houten constructie aan de Guldenvlieslaan in de Brusselse Louisawijk. Het kunstwerk van 300.000 euro zal er een jaar blijven staan. “Van een afstand lijkt het of een paar grote vogels hun nesten naast elkaar hebben gebouwd”, zegt een straatwerker in de buurt. Het bouwwerk, dat Cityscape werd genoemd, is 40 meter lang, 25 meter diep en 18 meter hoog. Het bestaat uit 12 meter hoge palen waarop kriskras honderden dwarsbalken werden gemonteerd. Om het te kunnen construeren, moest men enkele grote kraanliften laten aanrukken. Over zijn nieuwe schepping zegt Quinze: “Ik zie Cityscape als een communicatiemiddel, een plek om bij elkaar te komen of om jezelf te vinden. Een plek voor stilte en interactie. Haar omvang maakt het onmogelijk haar te negeren. Sterker nog, ze absorbeert ons.” Het kunstwerk moet volgens hem de buurt van de Guldenvlieslaan weer op de kaart zetten en zo mogelijk enkele internationale bouwpromotoren aantrekken.

De Vlaamse designer-kunstenaar Arne Quinze legt de laatste hand aan de bouw van een enorme houten constructie aan de Guldenvlieslaan in de Brusselse Louisawijk. Het kunstwerk van 300.000 euro zal er een jaar blijven staan. “Van een afstand lijkt het of een paar grote vogels hun nesten naast elkaar hebben gebouwd”, zegt een straatwerker in de buurt. Het bouwwerk, dat Cityscape werd genoemd, is 40 meter lang, 25 meter diep en 18 meter hoog. Het bestaat uit 12 meter hoge palen waarop kriskras honderden dwarsbalken werden gemonteerd. Om het te kunnen construeren, moest men enkele grote kraanliften laten aanrukken. Over zijn nieuwe schepping zegt Quinze: “Ik zie Cityscape als een communicatiemiddel, een plek om bij elkaar te komen of om jezelf te vinden. Een plek voor stilte en interactie. Haar omvang maakt het onmogelijk haar te negeren. Sterker nog, ze absorbeert ons.” Het kunstwerk moet volgens hem de buurt van de Guldenvlieslaan weer op de kaart zetten en zo mogelijk enkele internationale bouwpromotoren aantrekken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels