nieuws

President Chavez wil bouwen in Vietnam

bouwbreed

Venezuela wil fors investeren in de bouw van een olieraffinaderij in Vietnam. Volgens president Hugo Chavez wordt het project gefinancierd met de opbrengsten uit de verkoop van de Venezolaanse aandelen in de Lyondell-Citgo raffinaderij in Texas. De nieuwe, hypermoderne raffinaderij komt in handen van oliemaatschappij PetroVietnam. Met de bouw is een bedrag van bijna een miljard euro gemoeid. Hoeveel Venezuela bijdraagt en hoe groot het aandelenpakket zal zijn van PetroVietnam, is niet bekend. Venezuela zal daarnaast helpen bij de bouw van een bromfietsenfabriek en bij een zonne-energieproject.

Venezuela wil fors investeren in de bouw van een olieraffinaderij in Vietnam. Volgens president Hugo Chavez wordt het project gefinancierd met de opbrengsten uit de verkoop van de Venezolaanse aandelen in de Lyondell-Citgo raffinaderij in Texas. De nieuwe, hypermoderne raffinaderij komt in handen van oliemaatschappij PetroVietnam. Met de bouw is een bedrag van bijna een miljard euro gemoeid. Hoeveel Venezuela bijdraagt en hoe groot het aandelenpakket zal zijn van PetroVietnam, is niet bekend. Venezuela zal daarnaast helpen bij de bouw van een bromfietsenfabriek en bij een zonne-energieproject.

Reageer op dit artikel