nieuws

Ovatonde

bouwbreed Premium

De bouw van de ovatonde (een ovaal verkeersplein) over de rijksweg 325 bij Lent nadert zijn einde. Links plaatst Van Gelder uit Hatem lantaarnpalen. TBI Beton- en Waterbouw Haverkort B.V. nam het project in combinatie met Aannemingsmaatschappij Van Gelder in 2004 aan voor bijna 10 miljoen euro. Het project heeft tijdelijk stilgelegen vanwege een bouwstop die de gemeente Nijmegen afkondigde, omdat de constructie van de drie viaducten niet zou voldoen aan de technische eisen. De splijtwapening in de liggers was niet volledig aanwezig, bovendien waren de beugels in de liggers gelast en niet gebonden. Dit voorjaar sloten drie partijen een compromis. Omwille van de veiligheid worden de viaducten voorzien van dwarsvoorspanningen.

De bouw van de ovatonde (een ovaal verkeersplein) over de rijksweg 325 bij Lent nadert zijn einde. Links plaatst Van Gelder uit Hatem lantaarnpalen. TBI Beton- en Waterbouw Haverkort B.V. nam het project in combinatie met Aannemingsmaatschappij Van Gelder in 2004 aan voor bijna 10 miljoen euro. Het project heeft tijdelijk stilgelegen vanwege een bouwstop die de gemeente Nijmegen afkondigde, omdat de constructie van de drie viaducten niet zou voldoen aan de technische eisen. De splijtwapening in de liggers was niet volledig aanwezig, bovendien waren de beugels in de liggers gelast en niet gebonden. Dit voorjaar sloten drie partijen een compromis. Omwille van de veiligheid worden de viaducten voorzien van dwarsvoorspanningen.

Reageer op dit artikel