nieuws

Oudste wielerbaan

bouwbreed Premium

 De oudste wielerbaan ter wereld, die in het Duitse Erfurt, ondergaat een ingrijpende renovatie. De piste is ingekort naar de Olympische lengte van 250 meter. Daarnaast is er boven de tribunes en de baan een overkapping aangebracht. Tussen de stalen liggers is een pvc-gecoat polyesterdoek gespannen. De uit 1885 stammende baan heeft in al die jaren al meerdere gedaanteverwisselingen ondergaan en is telkens aangepast aan de nieuwe eisen van het baanwielrennen.

 De oudste wielerbaan ter wereld, die in het Duitse Erfurt, ondergaat een ingrijpende renovatie. De piste is ingekort naar de Olympische lengte van 250 meter. Daarnaast is er boven de tribunes en de baan een overkapping aangebracht. Tussen de stalen liggers is een pvc-gecoat polyesterdoek gespannen. De uit 1885 stammende baan heeft in al die jaren al meerdere gedaanteverwisselingen ondergaan en is telkens aangepast aan de nieuwe eisen van het baanwielrennen.
Foto: Picture-Alliance

Reageer op dit artikel