nieuws

Ontwerpsessie voor duurzame woonwijk

bouwbreed Premium

De gemeente Skarsterlân heeft voor september een tweedaagse ontwerpsessie georganiseerd voor de gloednieuwe woonwijk Broek-Zuid bij Joure.

De gemeente Skarsterlân heeft voor september een tweedaagse ontwerpsessie georganiseerd voor de gloednieuwe woonwijk Broek-Zuid bij Joure.
In 2010 wordt aan de westkant van het dorp begonnen met de realisatie van ruim vijfhonderd woningen. De gemeente wil met provincie, Rijksuniversiteit Groningen en onderzoeksbedrijf KNN Milieu om tafel gaan zitten om te bezien wat er mogelijk is qua duurzame energie in de nieuwe wijk.
Ook zijn er plannen om een nieuwe rondweg aan te leggen. Deze weg moet naast ontsluiting van de nieuwe woonwijk, het vrachtverkeer van en naar het fabrieksterrein van Douwe Egberts opvangen. Nu gaat het vrachtverkeer vanaf de A7 nog dwars door Joure.

Reageer op dit artikel