nieuws

Noordelijke aannemers zetten zich schrap tegen Duitse bouwers

bouwbreed

Noordelijke aannemers moeten zich beter wapenen tegen de concurrentie van Duitse bouwers. De regio Noord van Bouwend Nederland bepleit effectievere voorlichting aan potentiële huizenkopers en verbetering van het marketingsbeleid.

Afdeling Noord waarschuwt al drie jaar lang voor de oprukkende concurrentie vanuit Duitsland. De oosterburen nemen de arbo-regels beter in acht dan voorheen en de druk van illegalen vermindert. Desondanks zijn de Duitse catalogusbouwers nog een stuk goedkoper dan hun Nederlandse collega’s.
Bouwend Nederland verwijt de gemeenten dat ze op de bouwplaats te weinig te kijken of er wel conform het Bouwbesluit wordt gewerkt. De organisatie wil de consumenten duidelijk maken dat de door de Duitsers aangeboden huizen op tal van punten anders zijn dan de traditionele Nederlandse woningen. Zo kiezen Duitsers doorgaans niet voor isolatie van de plafonds en kennen ze geen kruipruimten maar kelders.
De noordelijke bouworganisatie heeft de indruk dat sommige Duitse bouwbedrijven zich aan het specialiseren zijn in de Noord-Nederlandse markt. “Maar we kunnen ook van de Duitsers leren door een beter marketingsbeleid te voeren. Concurrentie is goed. Door onze producten beter aan te prijzen en betere voorlichting te geven, kunnen we de consument weer voor ons winnen.”

Reageer op dit artikel