nieuws

Nijhuis levert Chinese stad zes centrifugaalpompen

bouwbreed

Nijhuis Pompen levert zes elektrisch aangedreven centrifugaalpompen aan de Chinese stad Shenzhen.

De apparaten hebben elk een pompcapaciteit van 13.600 vierkante meter per uur. “Met deze capaciteit kan een zwembad van 25x10x2 meter binnen een half uur met een zo’n pomp worden leeggepompt”, aldus een toelichting van het bedrijf. De pompen worden geplaatst in het hoofdgebouw van de stad. Vandaar uit wordt het water via een persleiding verpompt. Deze persleiding heeft een diameter van gemiddeld 3,3 meter. Volgend jaar wordt het project opgeleverd. Shenzhen telt vijf miljoen inwoners, het is de snelst groeiende stad van Azië. Vanwege de bevolkingsgroei en doordat de industrie groeit, neemt ook de behoefte aan water toe. Om die reden wordt een bestaand pompstation uitgebreid. Bovendien wordt er een tweede pompstation gebouwd. Via dit station zal ruw water naar het Xikeng-reservoir worden gepompt. Daarvandaan wordt het verder gepompt naar verschillende plekken in de stad. Nijhuis leverde in 1997 ook pompen aan Shenzhen. “Destijds werden de enorme pompen speciaal voor Shenzhen ontwikkeld”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. “Nu gaat het om een vervolglevering van hetzelfde type pompen.”

Reageer op dit artikel