nieuws

Nieuwe wijk rond dansacademie Arnhem

bouwbreed Premium

In en rond de voormalige dansacademie in het centrum van Arnhem wordt de komende jaren het ‘Bartókkwartier’ gerealiseerd. Het project voorziet in de bouw van winkels, appartementen en de aanleg van een ondergrondse parkeergarage.

In en rond de voormalige dansacademie in het centrum van Arnhem wordt de komende jaren het ‘Bartókkwartier’ gerealiseerd. Het project voorziet in de bouw van winkels, appartementen en de aanleg van een ondergrondse parkeergarage.
Johan Matser Projectontwikkeling ontwikkelt 3300 vierkante meter detailhandel, naast 58 woningen waarvan vier op de bovenverdieping van de dansacademie. De nieuwbouw heeft tussen één en zes bovenlagen. Onder het nieuwe complex komt een garage van één laag met een capaciteit van ongeveer 65 parkeerplekken, bestemd voor de toekomstige bewoners.
In de monumentale dansacademie zelf is op de begane grond en in een deel van de eerste verdieping ruimte gereserveerd voor detailhandel. Het gaat om kleinere winkels, grote ketens komen er nauwelijks. In de kelder van het gebouw is horeca voorzien, evenals op de begane grond.
De bouwwerkzaamheden beginnen waarschijnlijk eind volgend jaar. De plannen zijn ontworpen door AWG Architecten in Antwerpen.

Reageer op dit artikel