nieuws

Minister: Veiligheid bouwvakker heeft hoogste prioriteit

bouwbreed

De Britse minister Hain heeft een reeks sleutelfiguren uit de bouw uitgenodigd voor een nieuwe veiligheidsconferentie, om het groeiende aantal doden in de bouw ”Enige toename van het aantal doden is niet alleen schokkend, het is ook volstrekt onaanvaardbaar. Het is van levensbelang dat veiligheid en gezondheid bovenaan staat voor iedereen in de bouwsector, van ontwerpers tot toeleveranciers, van de grootste aannemers tot de kleinste bouwers,” aldus de minister.

Bestuursvoorzitter Danny Carrigan van de Health and Safety Commissie, het bestuur van de Britse arbeidsinspectie: “De bouw blijft onmiskenbaar een gevaarlijke bedrijfstak. Al te vaak zien we wat de onaanvaardbare menselijke kosten zijn als er iets fout gaat.” Volgens Carrigan doet zich vooral een sterke toename voor in de woningbouw en de herstel/renovatiemarkt en op kleinere bouwplaatsen waar ook kleinere aannemers aan het werk zijn. Om die reden richt het door minister Hain bijeengeroepen forum zich met name op de woning- en vernieuwsector. De Health and Safety Executive heeft bovendien aangekondigd vooral in deze sectoren de controles scherp op te voeren.
Hain: ”Met de belofte van de premier om 3 miljoen nieuwe huizen te bouwen en grote projecten zoals de Olympische Spelen moeten de veiligheid en gezondheid van bouwvakkers de hoogste prioriteit krijgen.”

Reageer op dit artikel