nieuws

Leemgrind vervangen bij paleis Soestdijk

bouwbreed

Het is zo druk bij paleis Soestdijk dat de toegangsweg door al het autoverkeer kapot is gereden. Vorig jaar juni werden de parkeerplaats en paden met leemgrind verhard door aannemer Agterberg. Nu blijkt dat het materiaal niet voldoet. Daarom wordt de inrit naar het parkeerterrein nu in opdracht van de Rijksgebouwendienst bestraat, zodat de duizenden bezoekers de komende tweeëneenhalf jaar zonder hobbels het paleis kunnen bereiken. Maandag is het klaar. Aan het paleis en het omliggende park is sinds de openstelling begin dit jaar geen schade ontstaan. “Je weet nooit hoe het gaat als je een oud en kwetsbaar pand openstelt, maar gelukkig gaat het goed. Ook het park blijft mooi schoon”, aldus een woordvoerder van het paleis.

Het is zo druk bij paleis Soestdijk dat de toegangsweg door al het autoverkeer kapot is gereden. Vorig jaar juni werden de parkeerplaats en paden met leemgrind verhard door aannemer Agterberg. Nu blijkt dat het materiaal niet voldoet. Daarom wordt de inrit naar het parkeerterrein nu in opdracht van de Rijksgebouwendienst bestraat, zodat de duizenden bezoekers de komende tweeëneenhalf jaar zonder hobbels het paleis kunnen bereiken. Maandag is het klaar. Aan het paleis en het omliggende park is sinds de openstelling begin dit jaar geen schade ontstaan. “Je weet nooit hoe het gaat als je een oud en kwetsbaar pand openstelt, maar gelukkig gaat het goed. Ook het park blijft mooi schoon”, aldus een woordvoerder van het paleis.

Reageer op dit artikel