nieuws

Kunstscherm van formaat op Zuidas

bouwbreed

Bij het WTC in Amsterdam komt een uniek kunstpodium: het CASZuidas/Contemporary Art Screen. Het gaat om een digitaal led-scherm van 4,4 bij 7,9 meter dat wordt geïnstalleerd aan het Zuidplein bij de noordentree van NS-station Zuid/WTC. Het grote formaat videoscherm is een initiatief van het Virtueel Museum Zuidas dat de taak heeft om het prestigieuze stedenbouwkundig gebied te voorzien met kunst in de openbare ruimte. Het project kwam tot stand in samenwerking met de Stichting Kunst en Openbare Ruimte. Op het scherm is overwegend werk van videokunstenaars te bewonderen. De voorziening kan daarnaast tevens andere kunst- en cultuurevenementen ondersteunen en versterken

Bij het WTC in Amsterdam komt een uniek kunstpodium: het CASZuidas/Contemporary Art Screen. Het gaat om een digitaal led-scherm van 4,4 bij 7,9 meter dat wordt geïnstalleerd aan het Zuidplein bij de noordentree van NS-station Zuid/WTC. Het grote formaat videoscherm is een initiatief van het Virtueel Museum Zuidas dat de taak heeft om het prestigieuze stedenbouwkundig gebied te voorzien met kunst in de openbare ruimte. Het project kwam tot stand in samenwerking met de Stichting Kunst en Openbare Ruimte. Op het scherm is overwegend werk van videokunstenaars te bewonderen. De voorziening kan daarnaast tevens andere kunst- en cultuurevenementen ondersteunen en versterken

Reageer op dit artikel