nieuws

Kabinet wijst bouwproject Bonaire af

bouwbreed

Nederland heeft definitief een streep gehaald door de bouw van een bungalowpark aan de rand van een beschermd natuurgebied op Bonaire.

Volgens het kabinet heeft de gouverneur van de Nederlandse Antillen de bouw terecht stil laten leggen, omdat er geen deugdelijk onderzoek is gedaan naar gevolgen voor natuur en milieu.
De rijksministerraad heeft bepaald dat het eilandbestuur van Bonaire ten onrechte toestemming aan projectontwikkelaar Crown Court Estate had gegeven voor de bouw van tientallen appartementen en woningen voor permanent gebruik aan de oever van het ongerepte watergebied Lac.
Het eilandbestuur van Bonaire had in Den Haag aangeklopt nadat de gouverneur van de Nederlandse Antillen de bouwwerkzaamheden vorig jaar liet stilleggen. De gouverneur greep in op verzoek van natuurorganisaties, die er op wezen dat Bonaire had nagelaten goed onderzoek naar de milieueffecten van het bouwproject in de met mangroven omzoomde baai te doen.
Het beroep van Bonaire tegen het besluit van de gouverneur is op advies van de Raad van State door het kabinet afgewezen. Het eilandbestuur moet er nu voor zorgen dat alle bouwwerken die er inmiddels al staan worden gesloopt.

Reageer op dit artikel