nieuws

ING doet aandeel in Zaailandproject over aan IPMMC

bouwbreed Premium

ING Real Estate heeft haar aandeel in het Nieuw Zaailandproject in Leeuwarden overgedaan aan IPMMC Vastgoed in Utrecht. Het bedrijf zat voor 20 miljoen euro in het project.

IPMMC was al bouwadviseur en projectmanager van het nieuwe Fries Museum. Het bedrijf wordt dit nu ook voor ontwikkeling en realisatie van 3900 vierkante meter winkels en 43 woningen aan het Ruiterskwartier en de herontwikkeling van de Oude Lombardsteeg en de Oude Doelesteeg in Leeuwarden. Gemeente Leeuwarden en Achmea Vastgoed blijven elk verantwoordelijk voor de nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van de parkeergarage en het bestaande winkelcentrum.
IPMMC heeft ING Real Estate benaderd. Volgens Rob Bolmers, senior projectmanager bij IPMMC Vastgoed, zijn de bovengrondse deelprojecten van het nieuwe Zaailandproject zo met elkaar verweven dat het handig is deze in handen van één partij te brengen. ING Real Estate zag dit voordeel ook. “Hoe minder partijen betrokken zijn, hoe efficiënter kan worden gewerkt”, zegt voorlichter Wieger Sietsma. “Met verkoop aan IPMMC hebben we zekerheid over de uitkomst van het project. Bovendien kunnen we ons personeel nu elders inzetten. Gespecialiseerd personeel is momenteel moeilijk te vinden.”
Het Nieuw Zaailandproject, totale kosten 115 miljoen euro, wordt in 2008 uitgevoerd. De ondergrondse parkeergarage staat gepland voor april. De woningen en winkels, die hierop worden gebouwd, volgen medio 2009.

Reageer op dit artikel