nieuws

Huuropbrengsten stuwen winst van Unibail Rodamco op

bouwbreed

Unibail Rodamco heeft in de eerste helft van dit jaar 1,14 miljard euro winst geboekt. Dat is een stijging van 11 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het Frans-Nederlandse vastgoedonderneming bekendgemaakt.

Het waren de eerste resultaten die gepubliceerd werden onder de naam Unibail Rodamco, nadat eerder dit jaar Unibail het Nederlandse Rodamco Europe had overgenomen.
Unibail Rodamco meldde dat de cijfers exclusief die van Rodamco Europe waren. Dat onderdeel kwam gisteren voor het laatst apart met halfjaarresultaten. De nettowinst van Rodamco Europe klom naar 819 miljoen euro.
Een stijging van 10 procent aan nettohuuropbrengsten stuwde de winst van Unibail Rodamco. Het bedrijf meldde drie keer interim-dividenden van 1,70 euro per aandeel te gaan uitkeren. De eerste uitkering is in oktober. De andere twee volgen in januari en april volgend jaar.

Groeiprognoses

Per aandeel bedroeg de winststijging 22 procent naar 4,05 euro. Unibail Rodamco handhaaft de eerder uitgesproken groeiprognoses. Daarbij wordt uitgegaan van een groei van ruim 15 procent per aandeel.
De grootste beursgenoteerde vastgoedonderneming van Europa maakte ook bekend dat zij eigen aandelen gaat inkopen. Financieel topman Peter van Rossem kon nog niet zeggen hoeveel precies. Unibail Rodamco heeft intussen 95,7 procent van de aandelen van Rodamco Europe in bezit. Het is de bedoeling dat het fonds voor het einde van 2007 van de beurs in Amsterdam wordt gehaald.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels