nieuws

Hochtief steeds actiever in pps-scholenprojecten

bouwbreed

Hochtief heeft in Schotland een publiek-privaat samenwerkingscontract binnengehaald ter waarde van 400 miljoen euro. Voor het bedrag ontfermt de bouwer zich over de financiering, bouw en beheer van twee scholen.

Hochtief werkt in het scholenproject in de regio West Lothian samen met Dawn Construction en Pacific Partners. In het consortium is Hochtief voor 50 procent van de partij, de andere aannemers voor ieder 25 procent. De bouw van de scholen vergt een investering van 90 miljoen euro.
De groep rond Hochtief staat voor de opgave zowel de Armadale Academy als de Deans High School af te breken en te vervangen door moderne gebouwen voor 2300 scholieren. Tot de voorzieningen behoren gymzalen, zwembaden en dansstudio’s. De oplevering van de scholen is gepland in augustus 2009. Op de beheerstaken drukt een termijn van dertig jaar.
Hochtief verwierf in de Duitse stad Frankfurt een pps-contract voor vier scholen. De overeenkomst met een looptijd van twintig jaar vertegenwoordigt een waarde van 260 miljoen euro. Bouwinvesteringen zijn nodig ter hoogte van 160 miljoen euro.

Besparing

Volgens het stadsbestuur van Frankfurt treedt door de pps-oplossing voor de overheid een besparing op van 15 procent. De gedeeltelijk te saneren en nieuw te bouwen scholen krijgen in 2009 een capaciteit van 5500 scholieren. Hochtief heeft in Groot-Brittannië, Ierland en Duitsland 88 scholen in portefeuille. De pps-contracten bieden 59.000 scholieren onderdak.

Reageer op dit artikel