nieuws

Heerlenaren vrezen waardedaling huis

bouwbreed

Omwonenden van de mijnsteenberg in Heerlen vrezen een forse waardedaling van hun huizen als die berg wordt afgegraven. De stichting Bewoners Belangencomité uit de Heerlense wijk Heksenberg dient daarom een schadeclaim inn als de Oranje Nassau IV wordt afgegraven. Volgens de bewoners daalt de waarde van hun huis in dat geval met 25 tot 40 procent.

Omwonenden van de mijnsteenberg in Heerlen vrezen een forse waardedaling van hun huizen als die berg wordt afgegraven. De stichting Bewoners Belangencomité uit de Heerlense wijk Heksenberg dient daarom een schadeclaim inn als de Oranje Nassau IV wordt afgegraven. Volgens de bewoners daalt de waarde van hun huis in dat geval met 25 tot 40 procent.
Bovendien levert de afgraving veel overlast van stof op, vrezen de bewoners. Ze hebben een advocaat in de arm genomen en bundelen de krachtens. De claim wordt neer gelegd bij de provincie, zilverzandbedrijf Sigrano en de gemeente.

Reageer op dit artikel