nieuws

Groningse flat gestut met balkenconstructie

bouwbreed Premium

Een forse balkenconstructie stut de Regentesflat aan de Emmasingel in de stad Groningen nadat een deel van de gevel losliet. Rondom het appartementencomplex is het terrein in verband met mogelijk gevaar voor omstanders met linten afgezet.

Een forse balkenconstructie stut de Regentesflat aan de Emmasingel in de stad Groningen nadat een deel van de gevel losliet. Rondom het appartementencomplex is het terrein in verband met mogelijk gevaar voor omstanders met linten afgezet.
Het is niet de eerste keer dat de Regentesflat te maken heeft met bouwkundige problemen. Voorafgaande aan de oplevering in het jaar 2000 knapte een maand voor de opening de hoofdwaterleiding. Het gevolg was dat veertien etages onder water kwamen te staan. De bouwinspectie keurde bovendien het dak en de glazenwassersinstallatie af. Na enige tijd bleek de parkeergarage te lekken, sprongen er spontaan tegels van de muur en lieten platen los. De losse gevel is het zoveelste manco op rij. BAM-Vastgoed tast over de oorzaak nog in het duister en heeft de zaak in onderzoek.

Reageer op dit artikel