nieuws

Groen licht voor omleggen Zwolse snelweg N331

bouwbreed

De gemeente Zwolle mag de provinciale weg N331 Zwolle-Hasselt omleggen naar de rand van het (toekomstige) woongebied van de Zwolse wijk Stadshagen. De Raad van State heeft het beroep dat was aangetekend ongegrond verklaard. Tegenstanders vonden dat de gemeente een alternatief plan, de Bandweg-variant, ten onrechte niet heeft onderzocht, maar de rechter was het daar niet mee eens. De Hoofdinfrastructuur Stadshagen, aan de noordwestzijde van Zwolle, bestaat uit een verbinding van de A28 met de N331. Het eerste deel van het project is volgens planning eind dit jaar klaar, waarna het tweede deel rond 2010-2011 volgt.

De gemeente Zwolle mag de provinciale weg N331 Zwolle-Hasselt omleggen naar de rand van het (toekomstige) woongebied van de Zwolse wijk Stadshagen. De Raad van State heeft het beroep dat was aangetekend ongegrond verklaard. Tegenstanders vonden dat de gemeente een alternatief plan, de Bandweg-variant, ten onrechte niet heeft onderzocht, maar de rechter was het daar niet mee eens. De Hoofdinfrastructuur Stadshagen, aan de noordwestzijde van Zwolle, bestaat uit een verbinding van de A28 met de N331. Het eerste deel van het project is volgens planning eind dit jaar klaar, waarna het tweede deel rond 2010-2011 volgt.

Reageer op dit artikel