nieuws

Glazen constructie

bouwbreed

In een laboratorium van de Bauhausuniversiteit in het Duitse Weimar zijn twee ingenieurs bezig met het zuiver stellen van de constructie van een glas-kunststof koepel. Een groep van vijftien studenten van de faculteit Bouwkunde sleepte met de koepel de tweede plaats in de strijd om de Glasbouwprijs in de wacht. De onderzoekers uit Weimar streven ernaar glas als zelfdragend materiaal toe te passen in bouwwerken. In de niet al te verre toekomst kunnen volgens de onderzoekers koepels, gevels en zelfs complete gebouwen bijna helemaal uit glas worden vervaardigd. Een werkgroep van de Bauhausuniversiteit richt zich samen met onderzoekers van de Technische Universiteit Dresden op het ontwikkelen van berekeningsmethoden voor de draagkracht van dergelijke bouwwerken en het onderzoeken van de mogelijkheid om glas en kunststof met elkaar te verbinden. Foto: Picture-Alliance

In een laboratorium van de Bauhausuniversiteit in het Duitse Weimar zijn twee ingenieurs bezig met het zuiver stellen van de constructie van een glas-kunststof koepel. Een groep van vijftien studenten van de faculteit Bouwkunde sleepte met de koepel de tweede plaats in de strijd om de Glasbouwprijs in de wacht. De onderzoekers uit Weimar streven ernaar glas als zelfdragend materiaal toe te passen in bouwwerken. In de niet al te verre toekomst kunnen volgens de onderzoekers koepels, gevels en zelfs complete gebouwen bijna helemaal uit glas worden vervaardigd. Een werkgroep van de Bauhausuniversiteit richt zich samen met onderzoekers van de Technische Universiteit Dresden op het ontwikkelen van berekeningsmethoden voor de draagkracht van dergelijke bouwwerken en het onderzoeken van de mogelijkheid om glas en kunststof met elkaar te verbinden. Foto: Picture-Alliance

Reageer op dit artikel