nieuws

Gemeente verkoopt per ongeluk bouwdossiers

bouwbreed

Bij de verkoop van overtollige archiefkasten heeft de gemeente Drimmelen vergeten één kast leeg te halen. Een koper trof in een la nog een kleine twintig bouwdossiers aan. Het ging vooral om afgewezen bouwaanvragen.

Bij de verkoop van overtollige archiefkasten heeft de gemeente Drimmelen vergeten één kast leeg te halen. Een koper trof in een la nog een kleine twintig bouwdossiers aan. Het ging vooral om afgewezen bouwaanvragen.
De gemeente had de dossiers zelf nog niet gemist, maar werd gebeld door enkele verontruste inwoners. De Bredase ondernemer die de kasten had gekocht van een opkoper was op eigen initiatief de mensen gaan benaderen van wie hij bouwdossiers had gevonden. De gemeente Drimmelen heeft na contact met de man alle dossiers weer opgehaald. Een woordvoerder verwacht niet dat er nog bij andere klanten van de opkoper bouwdossiers zullen opduiken. “Voor zover we kunnen nagaan, missen we geen andere dossiers. We gaan ervan uit dat het een incident was.”
Het gemeentehuis van Drimmelen is onlangs verbouwd. Veel ambtenaren hebben net een verhuizing achter de rug. Ook is er nieuw meubilair aangeschaft en zijn oude meubels van de hand gedaan. Er is volgens de woordvoerder wel gecheckt of alle kasten leeg waren, maar daarbij is blijkbaar één la over het hoofd gezien.
De gemeente betreurt de gang van zaken. Alle gedupeerden krijgen een excuusbrief.

Reageer op dit artikel