nieuws

Fitzpatrick claimt 30 miljoen bij falende onderaannemer

bouwbreed

De Britse VolkerWessels dochter Fitzpatrick eist dertig miljoen euro schadevergoeding van een onderaannemer wegens wanprestatie bij werkzaamheden aan de Blackwall Tunnel in Londen. Volgens Fitzpatrick is het werk daardoor na vier jaar nog altijd niet aanvaard door de opdrachtgever.

Dat meldt het vakblad Construction News. Fitzpatrick zelf was wegens herhaalde langdurige bestuursvergaderingen niet voor een toelichting bereikbaar. Volgens CN heeft de aannemer de eis neergelegd bij de speciale bouwrechtbank, het Technology & Construction Court dat ook het conflict tussen Multiplex en Cleveland rond het Wembley stadion behandelt.
De werkzaamheden aan de tunnel in de rondweg M25 om Londen begonnen in 2002. Volgens de schade-eis heeft de onderaannemer voor kabel- en leidingwerk en het signaleringssysteem, Tyco Fire & Integrated Solutions, ‘haar werk zo in de soep laten lopen dat de afronding van het subcontract en daardoor ook van de hoofdopdracht zo ernstig zijn vertraagd dat de voltooiing van de hoofdopdracht nog steeds niet is afgetekend.’
Het oorspronkelijke contract tussen Fitzpatrick en Tyco ging om 5,5 miljoen euro maar volgens Fitzpatrick zijn de verliezen inmiddels tot bijna 28 miljoen euro opgelopen en wordt dat bedrag ook nog steeds hoger. Tyco stelt op haar beurt dat er nooit sprake is geweest van een opdracht tot onderaanbesteding waardoor Fitzpatrick niets kan claimen.

Reageer op dit artikel