nieuws

Ferrovial groeit op Spaanse bouwmarkt

bouwbreed Premium

De bouwdivisie van de Spaanse exploitant van tolwegen en vliegvelden Ferrovial heeft in de eerste helft van 2007 een omzet gerealiseerd van 2,5 miljard euro. Daardoor groeiden de bouwactiviteiten van het concern met 3,5 procent.

De bouwdivisie van de Spaanse exploitant van tolwegen en vliegvelden Ferrovial heeft in de eerste helft van 2007 een omzet gerealiseerd van 2,5 miljard euro. Daardoor groeiden de bouwactiviteiten van het concern met 3,5 procent.
De bouwers danken de expansie aan de Spaanse markt waar het concern bijna 6 procent uitbreidde. Het in Polen actieve Budimex zorgde voor een omzet van 379 miljoen euro, 17 procent meer dan over dezelfde periode in 2006.
In de eerste zes maanden van 2007 realiseerde Ferrovial een omzet van 7,1 miljard euro, een stijging van bijna 50 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het concern dankt de spectaculaire groei aan de vorig jaar afgeronde overname van de Britste luchthavenexploitant BAA die goed is voor een halfjaaromzet van 1,9 miljard euro. BAA is onder meer eigenaar van de vliegvelden Heathrow, Gatwick en Stansted.
Door de overname van BAA is het Verenigd Koninkrijk nu goed voor 41 procent van de totale omzet van van Ferrovial.

Reageer op dit artikel