nieuws

Dieven stelen voor tien mille aan koper

bouwbreed

Op de werf Gent Sint-Pieter in Vlaanderen hebben dieven koper en ander kostbaar bouwmateriaal gestolen. Volgens een woordvoerder van het bouwproject is in totaal voor 10.000 euro aan koper ontvreemd. De grote hoeveelheid koperdraad lag achter hekken opgeslagen en woog meer dan 1400 kilo. Vermoedelijk is een professionele bende bezig geweest met behulp van een kraan en vrachtwagen.

Op de werf Gent Sint-Pieter in Vlaanderen hebben dieven koper en ander kostbaar bouwmateriaal gestolen. Volgens een woordvoerder van het bouwproject is in totaal voor 10.000 euro aan koper ontvreemd. De grote hoeveelheid koperdraad lag achter hekken opgeslagen en woog meer dan 1400 kilo. Vermoedelijk is een professionele bende bezig geweest met behulp van een kraan en vrachtwagen.
Zowel in België als in Nederland werd het afgelopen weekeinde koper gestolen. Het metaal is populair geworden onder dieven, omdat de prijs ervan recentelijk is gestegen.
Dieven slaan ook regelmatig hun slag langs het spoor omdat de leidingen, door de hoge prijs van koper, een aantrekkelijk doelwit zijn geworden. Zaterdagochtend lag het treinverkeer tussen Oss en Nijmegen anderhalf uur stil om een seinstoring te verhelpen die was veroorzaakt door dieven die koperen leidingen van het spoor hadden gestolen. De leidingen zijn gestolen op de enkelsporige brug bij Ravenstein.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels