nieuws

Bureau Witteveen + Bos boektsuccessen in Kazachstan

bouwbreed Premium

Witteveen + Bos ontwerpt een compleet nieuwe stad aan de oevers van de Kaspische Zee in Kazachstan. De opdracht komt van lokale projectontwikkelaars in de Aziatische oliestaat.

De ingenieurs van Witteveen + Bos halen steeds meer werk uit Kazachstan. Het Deventer bureau is er al sinds 1997 actief. Uitvalsbases zijn al enige jaren de eigen vestigingen in Atyrau en Aktau. Deze maand werd in de voormalige hoofdstad Almaty het derde kantoor geopend.
Witteveen + Bos ontleent veel van zijn werk in Kazachstan aan olieveld Tengiz, een van de tien grootste olievoorraden ter wereld. Het bureau werkt aan een studie voor de strategische watervoorziening voor de installaties plus woon- en werkgebieden in en nabij het Tengiz-veld. Gelijktijdig wordt gekeken naar de saneringsmogelijkheden van tal van vervuilde locaties.
Sinds september 2006 werkt Witteveen + Bos in Almaty mee aan een groot project om strategieën te ontwikkelen voor milieubeheersing. Deze leveren een blauwdruk op voor de aanpak in Kazachstan , Tadjikistan en Kirgizstan.

Reageer op dit artikel