nieuws

Brits Tarmac in de etalage gezet

bouwbreed

Het Britse bouwmaterialenbedrijf Tarmac is door moederbedrijf Anglo American in de etalage gezet. Tarmac kan, naar verwachting, zo’n 4,5 miljard euro opbrengen. Aangenomen wordt dat collega-bedrijven als Lafarge, Cemex, Holcim of CRH belangstelling hebben terwijl ook interesse uit de hoek van private investeringsbedrijven wordt verwacht.

Met het afstoten van Tarmac wil topvrouw Cynthia Carroll van het Canadese mijnbedrijf Anglo de herstructurering afronden. De verkoop moet begin volgend jaar zijn afgerond. Tarmac is vooral bekend als fabrikant van asfalt – vorig jaar zo’n acht miljoen ton – en heeft in het Engels zelfs zijn naam aan dat product verleend. Daarnaast produceert Tarmac echter ook een reeks andere bouwmaterialen. Het bedrijf haalt een omzet van ongeveer 3,6 miljard euro en telt wereldwijd 520 vestigingen met 12.500 medewerkers

Reageer op dit artikel