nieuws

Brabants landgoed De Utrecht krijgt 28 luxe vakantiehuizen

bouwbreed

Met een gevarieerdere doelgroep wil projectontwikkelaar HRA-CRA uit Eindhoven een in het slop geraakte plan voor een reeks zeer luxe vakantieappartementen op het landgoed De Utrecht bij Esbeek (gemeente Hilvarenbeek) alsnog van de grond tillen.

De eerste opzet was in de periode 2001-2002 gereed voor de markt, die op dat moment echter in een dip verkeerde, verklaart vastgoedontwikkelaar Mark Vijgenboom van HRA-CRA. Er zouden toen vier gebouwblokken komen met bij elkaar 28 woningen: vier penthouses van elk 300 en 24 appartementen van elk 180 vierkante meter. De markt voor appartementen is in Brabant niet de makkelijkste en dat geldt al helemaal voor die van de zeer dure, weet Vijgenboom. Zeker als ze ook nog bedoeld zijn voor tijdelijke bewoning. Maar, zo weet hij ook, het gaat om “een heel bijzondere plek”, met veel natuur en naast de deur een galerie, restaurant, hotel en golfbaan.
Door de aantrekkende markt en een afstemming van het aanbod op de huidige vraag, denkt Vijgenboom dat de verkoop deze keer een succes kan worden. Er moeten drie woonblokken komen met samen – wederom – 28 woningen, van 140 tot 225 vierkante meter. “We blijven binnen het luxe segment. Dat zal in de service en uitstraling tot uitdrukking komen.”

Reageer op dit artikel