nieuws

Boor Hubertustunnel op transport

bouwbreed Premium

De boor van de Hubertustunnel is gistermiddag in Den Haag ontmanteld. De onderdelen van de boormachine werden in achttien transportwagens afgevoerd. Het gaat om een boorkop van ruim 10 meter lang en 60 meter ‘volgwagens’. De boormachine gaat terug naar fabrikant Herrenknecht in Schwanau die de machine heeft gedemonteerd met behulp van Mammoet dat voor het transport zorgt. In de zuidbuis (de eerste tunnelbuis) is het afbouwen al geruime tijd bezig. In de noordbuis (de tweede tunnelbuis) worden momenteel alle buizen en leidingen die nodig waren voor het boren verwijderd zodat ook daar het afbouwen kan beginnen. Ook één van de vijf dwarsverbindingen is inmiddels klaar.

De boor van de Hubertustunnel is gistermiddag in Den Haag ontmanteld. De onderdelen van de boormachine werden in achttien transportwagens afgevoerd. Het gaat om een boorkop van ruim 10 meter lang en 60 meter ‘volgwagens’. De boormachine gaat terug naar fabrikant Herrenknecht in Schwanau die de machine heeft gedemonteerd met behulp van Mammoet dat voor het transport zorgt. In de zuidbuis (de eerste tunnelbuis) is het afbouwen al geruime tijd bezig. In de noordbuis (de tweede tunnelbuis) worden momenteel alle buizen en leidingen die nodig waren voor het boren verwijderd zodat ook daar het afbouwen kan beginnen. Ook één van de vijf dwarsverbindingen is inmiddels klaar.
Foto: Peter van Mulken

Reageer op dit artikel