nieuws

Besluit verplaatsing emplacement Venlo

bouwbreed

Verkeersminister Eurlings besluit binnen enkele maanden over de verplaatsing van het spooremplacement in Venlo. Dat heeft hij geantwoord op vragen van de SP. De minister evalueert nog de veiligheidssituatie rondom het rangeerterrein. Venlo wil dat het spooremplacement wordt verplaatst naar industrieterrein Trade Port in Blerick, omdat het niet aan aangescherpte veiligheidsnormen zou kunnen voldoen. Aan de andere kant bestaat de optie dat veel transport van gevaarlijke stoffen voortaan over de Betuwelijn zou kunnen. Dat zou verplaatsing overbodig maken. Venlo en de provincie Limburg blijven echter op het vinkentouw zitten, mocht ProRail alsnog niet aan de normen voor veiligheid op het emplacement kunnen voldoen.

Verkeersminister Eurlings besluit binnen enkele maanden over de verplaatsing van het spooremplacement in Venlo. Dat heeft hij geantwoord op vragen van de SP. De minister evalueert nog de veiligheidssituatie rondom het rangeerterrein. Venlo wil dat het spooremplacement wordt verplaatst naar industrieterrein Trade Port in Blerick, omdat het niet aan aangescherpte veiligheidsnormen zou kunnen voldoen. Aan de andere kant bestaat de optie dat veel transport van gevaarlijke stoffen voortaan over de Betuwelijn zou kunnen. Dat zou verplaatsing overbodig maken. Venlo en de provincie Limburg blijven echter op het vinkentouw zitten, mocht ProRail alsnog niet aan de normen voor veiligheid op het emplacement kunnen voldoen.

Reageer op dit artikel