nieuws

Bedreigde wethouder geeft ontwikkelaar aan

bouwbreed

Wethouder Marc Witteman in Leiden is de bedreigingen van vastgoedondernemer Jan Verbaan zat en heeft aangifte gedaan van opruiing. ‘De aangifte betreft opruiing, danwel poging tot uitlokking tot openlijk geweld met vereende krachten en vernieling’, aldus de gemeente Leiden. Al jarenlang is Verbaan verwikkeld in een conflict met de gemeente over bouwregelgeving bij verschillende projecten. De laatste weken is dit conflict geëscaleerd. Zo riep Verbaan de bewoners van Roomburg via een website op een baksteen door de ruiten van Witteman te gooien. Met duizend gedupeerden zou Witteman in Verbaan’s ogen het besluit om een asielzoekerscentrum in de wijk te vestigen wel snel terugdraaien. Het OM buigt zich ove r de aangifte.

Wethouder Marc Witteman in Leiden is de bedreigingen van vastgoedondernemer Jan Verbaan zat en heeft aangifte gedaan van opruiing. ‘De aangifte betreft opruiing, danwel poging tot uitlokking tot openlijk geweld met vereende krachten en vernieling’, aldus de gemeente Leiden. Al jarenlang is Verbaan verwikkeld in een conflict met de gemeente over bouwregelgeving bij verschillende projecten. De laatste weken is dit conflict geëscaleerd. Zo riep Verbaan de bewoners van Roomburg via een website op een baksteen door de ruiten van Witteman te gooien. Met duizend gedupeerden zou Witteman in Verbaan’s ogen het besluit om een asielzoekerscentrum in de wijk te vestigen wel snel terugdraaien. Het OM buigt zich ove r de aangifte.

Reageer op dit artikel