nieuws

Accsys Technologies wil notering Amsterdamse beurs

bouwbreed Premium

Het Britse Accsys Technologies wil voor het einde van dit jaar naar de effectenbeurs in Amsterdam. Dat heeft het bedrijf, dat hout modificeert, gisteren bekendgemaakt.Met de beursgang wil Accsys geld ophalen om de door het bedrijf ontwikkelde technieken verder te ontwikkelen.

Accsys is sinds oktober 2005 genoteerd aan de beurs van Londen. Voor de beursgang in Amsterdam zal het bedrijf nieuwe aandelen uitgeven. Tevens zullen bestaande aandeelhouders een deel van hun stukken aanbieden.
In Nederland is het bedrijf actief met zijn dochter Titan Wood. Dat brengt sinds kort de ‘nieuwe’ houtsoort Accoya op de markt. Deze houtsoort is in de fabriek ontstaan na een speciaal acyteleerproces. De soort heeft dezelfde eigenschappen als tropisch hardhout.
“Het hout is vooral geschikt voor gebruik buitenshuis”, aldus een woordvoerder. “Het kan bijvoorbeeld goed gebruikt worden voor boten en bruggen. Er is al een opdracht binnengehaald voor bruggen in Sneek.”
In maart dit jaar is het bedrijf begonnen met de productie van Accoya op grote schaal in een nieuwe fabriek in Arnhem.

Reageer op dit artikel