nieuws

Zusterflat geknipt

bouwbreed

RGS Slooptechnieken uit Rijssen knipt de zusterflat van het Zutphense instelling voor ouderenzorg Sutfene aan stukken. Deze verfijnde slooptechniek is nodig omdat op korte afstand van de 43 meter hoge flat een gebouw staat dat in gebruik blijft. Anders was een grovere methode, bijvoorbeeld met springstof, ook denkbaar geweest, aldus Herman Nijkamp van het sloopbedrijf. Stichting Sutfene is bezig met een grote sloop-nieuwbouwoperatie om weer aan de eisen van de tijd te kunnen voldoen. Verscheidene gebouwen zijn al tegen de vlakte gegaan; de nieuwbouw begint volgend jaar, is de bedoeling. De zusterflat is eerst helemaal handmatig gestript waarna ruim een week geleden is begonnen met het knipwerk. Dat gebeurt met een zware, 120-tons kraan.

RGS Slooptechnieken uit Rijssen knipt de zusterflat van het Zutphense instelling voor ouderenzorg Sutfene aan stukken. Deze verfijnde slooptechniek is nodig omdat op korte afstand van de 43 meter hoge flat een gebouw staat dat in gebruik blijft. Anders was een grovere methode, bijvoorbeeld met springstof, ook denkbaar geweest, aldus Herman Nijkamp van het sloopbedrijf. Stichting Sutfene is bezig met een grote sloop-nieuwbouwoperatie om weer aan de eisen van de tijd te kunnen voldoen. Verscheidene gebouwen zijn al tegen de vlakte gegaan; de nieuwbouw begint volgend jaar, is de bedoeling. De zusterflat is eerst helemaal handmatig gestript waarna ruim een week geleden is begonnen met het knipwerk. Dat gebeurt met een zware, 120-tons kraan.

Reageer op dit artikel