nieuws

VROM wil uitleg over crisis Scheldeterrein

bouwbreed Premium

Het ministerie van VROM en de provincie Zeeland eisen opheldering van de gemeente Vlissingen over de gang van zaken rond het Scheldeterrein. De gunning van het project werd onlangs uitgesteld.

Zij hebben een brief aan Vlissingen gestuurd waarin zij duidelijke uitleg willen van de gemeente wat er precies aan de hand is. De aanbesteding van het eerste deelplan van het voormalige Scheldeterrein is uitgesteld en VROM wil weten wat de reden is en wat de gevolgen zijn. VROM heeft jaren geleden subsidie verleend voor de ontwikkeling van het bouwproject.
Drie jaar geleden kocht de gemeente het terrein van de Koninklijke Schelde Groep (KSG) in de binnenstad. De oude scheepswerf moet in vijftien jaar uitgroeien tot een nieuw stadsdeel met ruim 1700 huizen. De aanbesteding voor het eerste deelplan is in november 2006 gestart. Eerder zei verantwoordelijk wethouder Verhage-Van der Ent in Cobouw dat er niets is misgegaan met de aanbesteding.

Ontbrekend

Het uitstel zou komen door ontbrekende gegevens die de eigen ambtenaren moesten aanleveren. Het zou gaan om informatie die te maken heeft met resterende verwervingen, vertaling van de afspraken met KSG, sanering van bodem en waterbodem, infrastructuur en de kosten van de projectontwikkeling.
Het project Scheldeterrein kent een begroting van 150 miljoen euro. Vandaag praat het college over de brief van de provincie en VROM.

Reageer op dit artikel