nieuws

Topsport en wonen in omgeving FBK-stadion

bouwbreed Premium

In opdracht van de gemeente Hengelo heeft het stedenbouwkundig bureau Andries Geerse uit Rotterdam een visie uitgewerkt voor de omgeving van het Fanny Blankers Koenstadion.

In opdracht van de gemeente Hengelo heeft het stedenbouwkundig bureau Andries Geerse uit Rotterdam een visie uitgewerkt voor de omgeving van het Fanny Blankers Koenstadion.
Na de grootscheepse renovatie van het atletiekstadion in Hengelo is nu de directe omgeving aan de beurt. De plannen voorzien in een brede topsportaccommodatie en nieuwbouw van 900 woningen, een hotel en een congrescentrum.
De visie is nog niet uitgewerkt in een concreet stedenbouwkundig plan. De nieuwbouw maakt deel uit van de herstructurering van de wijken Berflo-Es en de Veldwijk waar in totaal 1400 woningen worden gesloopt en gerenoveerd.
In de visie van Andries Geerse zijn vijf woongebieden te onderscheiden. Bestaande portieketageflats met 150 appartementen worden gerenoveerd. Het restant bestaat uit grondgebonden woningen die omringd worden door veel groen. De Wachter Architecten heeft de ontwerpen gemaakt.

Reageer op dit artikel