nieuws

TKH rekent op meer winst na overname

bouwbreed

TKH Groep neemt voor 75 miljoen euro de Franse branchegenoot CAE over. Dat heeft het voormalige Twentsche Kabel vrijdag laten weten.

CAE haalt 70 procent van zijn omzet uit kabeloplossingen voor de bouw en industrie. Het bedrijf was vorig jaar goed voor ruim 122 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten en boekte een bedrijfsresultaat van 12 miljoen. CAE telt 300 werknemers.
Volgens topman Alexander van der Lof versnelt de overname de “geografische ontwikkeling van TKH binnen Europa”. “CAE heeft met eigen merknamen een sterke positie in Frankrijk. Die merknamen zullen door TKH verder binnen Europa worden gepositioneerd.”
Van der Lof ziet ook goede mogelijkheden om een deel van de huidige producten en diensten van TKH in Frankrijk af te zetten. “Daardoor zal een interessante groeipotentie ontstaan”, aldus de bestuursvoorzitter.

Positief

TKH betaalt de koopsom voor 90 procent met geleend geld. De rest zal worden gefinancierd door de uitgifte van aandelen, waardoor het aandelenkapitaal van TKH met ongeveer 1 procent zal toenemen. Van der Lof zegt dat inlijving van CAE een positief effect zal hebben op de winst.
Het bedrijf uit Haaksbergen rekent dit jaar op een winstgroei van tussen de 15 en 20 procent. Over het eerste halfjaar zal de toename van de nettowinst uitkomen op ongeveer 10 procent. Eind augustus presenteert TKH haar halfjaarcijfers.

Reageer op dit artikel