nieuws

Strijp S-terrein krijgt aarden wal tegen calamiteiten

bouwbreed Premium

Op het voormalige Philips-terrein Strijp S in Eindhoven moeten maatregelen worden genomen voor de veiligheid in verband met de langslopende spoorlijn.

Strijp S wacht de komende jaren een grootschalige herontwikkeling. Gezien de kans op een ongeluk met gevaarlijke stoffen die over de spoorlijn worden vervoerd, moet een aarden wal langs het spoor komen die voorkomt dat weglopende vloeistof het terrein op loopt.
Daarnaast moeten aan de voorgenomen bouwprojecten eisen worden gesteld die zorgen dat bij een ongeluk geen rook of gassen naar binnen komen en dat er een veilige vluchtroute is. De gemeente dient ook een speciaal blusvoertuig aan te schaffen met voorzieningen voor de bestrijding van ongelukken met gevaarlijke stoffen. Dit voertuig kan ook op andere plaatsen worden ingezet.
Een en ander komt naar voren uit een TNO-onderzoek dat met het oog op de voorgenomen transformatie is uitgevoerd.
De aarden wal moet zo worden aangelegd dat deze de brandweer niet hindert om bij het spoor te komen. Dat wil zeggen dat er op geregelde afstand een doorgang moet zijn.
Eindhoven heeft grootse plannen met Strijp S, een enorm terrein dat moet uitgroeien tot een tweede stadscentrum, waar van alles gebeurt in de sfeer van wonen, werken en vrije tijd. Daarvoor zal onder meer op grote schaal nieuwbouw plaatsvinden.

Reageer op dit artikel