nieuws

Sterke opleving nieuwe bedrijven

bouwbreed

De bouw groeit harder dan zelden tevoren. In het eerste kwartaal nam het aantal bedrijven toe met 3600. De toename van nieuwe ondernemingen is de sterkste van de afgelopen vijftien jaar. Meestal is sprake van eenmansbedrijven.

De bouw groeit harder dan zelden tevoren. In het eerste kwartaal nam het aantal bedrijven toe met 3600. De toename van nieuwe ondernemingen is de sterkste van de afgelopen vijftien jaar. Meestal is sprake van eenmansbedrijven.
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek veert de bouwnijverheid sterker op dan andere branches. De sector behaalde in de eerste drie maanden van het jaar een groeicijfer van 4,4 procent. De zakelijke dienstverlening volgt de bouw op de voet met een toename van 4 procent nieuwe bedrijven.
In Nederland nam het aantal nieuwe bedrijven in het eerste kwartaal toe met 15.000. De nieuwkomers scheppen werk voor 18.900 personen.

Reageer op dit artikel