nieuws

Spirosol duikerbuis leeft dubbel zo lang

bouwbreed

SHrS Bergschenhoek Civiele Techniek heeft zijn Spirosol duikerbuizen zodanig vernieuwd dat de levensduur is verdubbeld. Dit is het resultaat van de Trenchcoating die is aangebracht op het oppervlak van de spiraal gegolfde, verzinkt stalen buizen. De buizen combineren de duurzaamheid van kunststof met de sterkte van staal, meldt de fabrikant. Zij blijven echter licht. Ze zijn zo’n tien maal lichter dan beton, waardoor als fundering vaak alleen al een grondverbetering voldoende is.

SHrS Bergschenhoek Civiele Techniek heeft zijn Spirosol duikerbuizen zodanig vernieuwd dat de levensduur is verdubbeld. Dit is het resultaat van de Trenchcoating die is aangebracht op het oppervlak van de spiraal gegolfde, verzinkt stalen buizen. De buizen combineren de duurzaamheid van kunststof met de sterkte van staal, meldt de fabrikant. Zij blijven echter licht. Ze zijn zo’n tien maal lichter dan beton, waardoor als fundering vaak alleen al een grondverbetering voldoende is.
De met Trenchcoat beklede buizen zijn bestand tegen alle agressieve vloeistoffen, zoals zuren, zouten en logen die tegenwoordig voorkomen in het oppervlaktewater en bufferbassins. De buizen voldoen aan de eisen in de RAW systematiek en hebben een Komo-certificaat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels