nieuws

Rijksbouwmeester analyseert hoogbouw

bouwbreed

Rijksbouwmeester Mels Crouwel bekijkt op verzoek van VROM wat de mogelijkheden van hoogbouw in Nederland zijn en welke problemen wolkenkrabbers kunnen opleveren. De visie van de rijksbouwmeester wordt na de zomer verwacht. Directe aanleiding vormen de plannen van Utrecht om in de Leidsche Rijn een 260 meter hoge woontoren Belle van Zuylen te gaan bouwen.

Rijksbouwmeester Mels Crouwel bekijkt op verzoek van VROM wat de mogelijkheden van hoogbouw in Nederland zijn en welke problemen wolkenkrabbers kunnen opleveren. De visie van de rijksbouwmeester wordt na de zomer verwacht. Directe aanleiding vormen de plannen van Utrecht om in de Leidsche Rijn een 260 meter hoge woontoren Belle van Zuylen te gaan bouwen.
Crouwel kreeg eerder al de opdracht van VROM om te bekijken of de wolkenkrabber het uitzicht in het Groene Hart niet te veel aantast.VROM heeft nu besloten de opdracht aan de rijksbouwmeester uit te breiden naar de mogelijkheden voor hoogbouw in met name het binnenstedelijke gebied.
Volgens VROM is het gezien het toenemende ruimtegebrek en de wens voor stedelijke verdichting nodig eens goed naar de voor- en nadelen van hoogbouw te kijken.

Reageer op dit artikel