nieuws

Reconstructie A2 Maasbracht-Urmond

bouwbreed

Vanaf maandag wordt grootschalig onderhoud gepleegd aan de A2 tussen Maasbracht en knooppunt Kerensheide. De werkzaamheden duren tot eind dit jaar.

Vanaf maandag wordt grootschalig onderhoud gepleegd aan de A2 tussen Maasbracht en knooppunt Kerensheide. De werkzaamheden duren tot eind dit jaar.
Het onderhoud bestaat uit reconstructiewerkzaamheden ten zuiden van de aansluiting Roosteren. In beide richtingen worden tijdelijk rijbanen verschoven en versmald. Er vinden werkzaamheden plaats in de middenberm op het hele tracé. Daar komt verlichting en wordt riolering en geleiderail vervangen. Tussen Born en het knooppunt Kerensheide bestaat het werk hoofdzakelijk uit frees- en asfaltwerkzaamheden. Ook vindt onderhoud plaats van enkele bruggen en viaducten.
De werkzaamheden staan los van de geplande aanleg van de spitsstrook tussen de nieuwe afrit van de A73-Zuid (ter hoogte van Maasbracht) en de lusverdubbeling van het knooppunt Kerensheide, die de A2 verbindt met de A76 richting Heerlen-Aachen. Hierover neemt de minister dit jaar een tracébesluit.
Rijkswaterstaat is vorige maand begonnen met onderhoud aan de A2 tussen Maastricht en de Belgische grens.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels