nieuws

ProRail brengt geluid treinen in kaart

bouwbreed

ProRail is bezig om geluidskaarten te maken. Daarmee wil de spoorbeheerder ‘op straatniveau’ meten hoeveel lawaai railverkeer op bepaalde trajecten maakt. Op basis van de kaarten wordt bekeken welke maatregelen en middelen ProRail nodig heeft om de geluidsnormen te halen. Dit wordt dan vastgelegd in het actieplan van 2008.

ProRail is bezig om geluidskaarten te maken. Daarmee wil de spoorbeheerder ‘op straatniveau’ meten hoeveel lawaai railverkeer op bepaalde trajecten maakt. Op basis van de kaarten wordt bekeken welke maatregelen en middelen ProRail nodig heeft om de geluidsnormen te halen. Dit wordt dan vastgelegd in het actieplan van 2008.
De spoorbeheerder komt met deze geluidskaarten, omdat het Europees Parlement wil dat inwoners van de Europese Gemeenschap worden beschermd tegen de belangrijkste bronnen van geluid.
Niet alle treintrajecten zijn in kaart gebracht. De eerste serie geluidskaarten hebben alleen de trajecten waar meer dan 60.000 treinen per jaar passeren.

Reageer op dit artikel