nieuws

Overlegplatform Schiphol loopt leeg

bouwbreed

Met het opstappen van voorzitter Hans Ouwerkerk loopt de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS) verder leeg. Ouwerkerk stapt op omdat het overlegplatform kampt met financiële tegenslagen. Dat heeft hij gisteren gemeldt aan verkeersminister Eurlings.

De voorzitter van de Schipholcommissie zat tweeënhalf jaar op zijn post. De CROS werd door de Tweede Kamer omarmd omdat er op deze manier eindelijk burgers mee konden praten over het beperken van de vlieghinder van de nationale luchthaven Schiphol.
Ouwerkerk, voormalig PvdA-burgemeester van onder meer Groningen en Almere, heeft besloten zijn functie neer te leggen omdat het niet lukt de begroting rond te krijgen.
In zijn brief zit een verwijtende toon richting Eurlings en andere deelnemende overheden. Hij had meerdere malen gevraagd om een grotere financiële bijdrage. Op deze manier blijft de CROS kampen met geldproblemen, zo schrijft hij Eurlings.

Reageer op dit artikel