nieuws

Opnieuw miljard euro naar bruinkoolbekkens

bouwbreed

Duitsland steekt tot 2012 nogmaals ruim een miljard euro in de sanering zijn in het oosten gelegen bruinkoolbekkens. Grote programma’s worden uitgevoerd om de oude groeves om te toveren in voor toeristen aantrekkelijke streken met veel meren.

Duitsland steekt tot 2012 nogmaals ruim een miljard euro in de sanering zijn in het oosten gelegen bruinkoolbekkens. Grote programma’s worden uitgevoerd om de oude groeves om te toveren in voor toeristen aantrekkelijke streken met veel meren.
“De bruinkoolsanering in Oost-Duitsland is een successtory”, zegt milieuminister Sigmar Gabriel. We laten zien dat de braakliggende terreinen milieuvriendelijk omgevormd kunnen worden tot nieuwe landschappen. En dat op een wijze die zowel de ecologie als de economie impulsen geeft”.
Duitsland heeft sinds zijn hereniging in 1990 al ruim 8 miljard euro geïnvesteerd in de herbestemmingen van de Oost-Duitse bruinkoolgroeves. De sanering van de gigantische groeves voor de dagbouw is vrijwel afgesloten. Wat oprukt zijn de werkzaamheden voor de herinrichting en onderwaterzetting van de ontgonnen gebieden. De kosten van de saneringen worden gedragen door zowel de bondsregeringen als de vier betrokken deelstaten.

Reageer op dit artikel