nieuws

Nieuw wooncomplex nat door installatiefout

bouwbreed Premium

Een gloednieuw studentencomplex in de binnenstad van Groningen is een paar dagen na de oplevering al getroffen door een gesprongen hoofdwaterleiding op de vierde verdieping. De gevolgen voor de bewoners worden samen met woningcorporatie Nijestee, hoofdaannemer Ballast Nedam en de installateur zo snel mogelijk opgelost.

Een gloednieuw studentencomplex in de binnenstad van Groningen is een paar dagen na de oplevering al getroffen door een gesprongen hoofdwaterleiding op de vierde verdieping. De gevolgen voor de bewoners worden samen met woningcorporatie Nijestee, hoofdaannemer Ballast Nedam en de installateur zo snel mogelijk opgelost.
Het studentencomplex, ondergebracht in de verbouwde voormalige Sociale Dienst aan de W.A. Scholtenstraat, bevat 64 splinternieuwe units en werd afgelopen vrijdag opgeleverd. Door de gesprongen waterleiding kwamen de gangen in het complex blank te staan, liep het trappenhuis vol water, raakten gipsen plafondplaten beschadigd, lekten grote hoeveelheden water naar de studentenkamers en werden vloeren aangetast.
Directeur H. Raatjes van woningcorporatie Nijestee spreekt van een persoonlijke fout van de installateur. “Het komt wel vaker voor. De leiding was al afgeperst. Een installateur heeft verzuimd het geheel nog een keer te checken. Het was een menselijke fout.” Hij benadrukt dat de studenten, die flink gedupeerd zijn, volledig schadeloos worden gesteld. “Op dit moment zijn we bezig met het inventariseren van de schade. Iedereen krijgt de opgelopen schade vergoed.”

Reageer op dit artikel