nieuws

Nederlander negatief over openbaar vervoer

bouwbreed

SHrS Ruim de helft van de Nederlanders is negatief over het openbaar vervoer. Gebrek aan snelheid en flexibiliteit in combinatie met de relatief hoge kosten leiden tot de lage waardering. Dat blijkt uit een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) dat gisteren is uitgebracht. Het overgrote deel van de ondervraagden is wel bijzonder goed te spreken over de auto en fiets als vervoermiddel.

SHrS Ruim de helft van de Nederlanders is negatief over het openbaar vervoer. Gebrek aan snelheid en flexibiliteit in combinatie met de relatief hoge kosten leiden tot de lage waardering. Dat blijkt uit een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) dat gisteren is uitgebracht. Het overgrote deel van de ondervraagden is wel bijzonder goed te spreken over de auto en fiets als vervoermiddel.
In het rapport wordt antwoord gegeven op de vraag hoe Nederlanders het gebruik van auto, fiets en openbaar vervoer beleven en welke beelden zij hierbij hebben. 51 Procent van de ondervraagden oordeelt negatief over het openbaar vervoer terwijl respectievelijk 86 en 84 procent positief is over het gebruik van de auto en de fiets. Bij de auto is het opvallend dat 63 procent van de autogebruikers zegt zelden tot nooit in de file te staan. De heilige koe wordt nog altijd geassocieerd met vrijheid, gemak, comfort, snelheid en plezier. De fiets is voordelig en betrouwbaar en kent alleen het slechte weer als nadeel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels