nieuws

Milieuzone Utrecht niet voor ‘vuile’ vrachtauto

bouwbreed

SHrS Minister Cramer (milieu) heeft gisteren in Utrecht de eerste milieuzone voor vrachtwagens geopend. In de zone worden alleen ‘schone’ vrachtwagens met een roetfilter toegelaten.

SHrS Minister Cramer (milieu) heeft gisteren in Utrecht de eerste milieuzone voor vrachtwagens geopend. In de zone worden alleen ‘schone’ vrachtwagens met een roetfilter toegelaten.
De milieuzone in Utrecht omvat de hele binnenstad, het stationsgebied en de Jaarbeurs en omgeving. Controle vindt plaats via digitale camera’s die op strategische plekken zijn opgehangen. Oude vrachtwagens met vervuilende motoren komen de stad niet meer in. Vrachtwagens moeten een roetfilter hebben om goederen te mogen afleveren. Het verbod op vuile vrachtwagens is ingevoerd na overleg met de vervoerders.
Ook in Eindhoven is een milieuzone ingevoerd. Andere Brabantse steden als Breda, Den Bosch en Tilburg besloten vorige week de invoering uit te stellen na boze reacties van het lokale bedrijfsleven. In Amsterdam en Rotterdam zijn inmiddels intentieverklaringen voor een milieuzone getekend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels