nieuws

‘Leg bouwwoede toeristenverblijven Aruba aan banden’

bouwbreed

De Kamer van Koophandel op Aruba dringt er bij de regering op aan om tijdelijk geen toestemming meer te verlenen voor de bouw van toeristenverblijven.

Volgens de Kamer dreigt de toeristensector als een kaartenhuis in elkaar te zakken omdat er op korte termijn veel te veel kamers zijn. Enkele maanden geleden legde de regering de uitbreiding van het aantal hotelkamers al aan banden. Maar voor appartementen en timeshare-projecten geldt geen beperking. Volgens de Kamer van Koophandel loopt de bouwwoede echter uit de hand. “In plaats van de geschatte 8.000 worden tot 2010 maar liefst 12.000 kamers opgeleverd”, zegt een woordvoerder. “Dat is veel te veel en overstijgt de vraag.”
De Kamer van Koophandel vreest bovendien dat het eiland zo wordt volgebouwd, dat voor de eigen bevolking geen ruimte meer overblijft om te recreëren. “Er zijn nauwelijks nog stranden die vrij toegankelijk zijn voor Arubanen. Als we zo ongebreideld blijven uitbreiden verdwijnen ook die gebieden.

Reageer op dit artikel