nieuws

Koole ontwikkelt een ‘kleine-ruimte-frees’

bouwbreed

SHrS Sloopbedrijf Koole uit Vijfhuizen heeft een speciale frees ontwikkeld die het werken in kleine ondergrondse ruimten vergemakkelijkt. De ‘Mol’, zoals het apparaat is gedoopt, is een frees met een hydraulische arm die op een onderstel van een rupskruiwagen is gemonteerd.

SHrS Sloopbedrijf Koole uit Vijfhuizen heeft een speciale frees ontwikkeld die het werken in kleine ondergrondse ruimten vergemakkelijkt. De ‘Mol’, zoals het apparaat is gedoopt, is een frees met een hydraulische arm die op een onderstel van een rupskruiwagen is gemonteerd.
De arm kan binnen een marge van 80 centimeter omhoog en omlaag bewegen. Voor op de arm zitten twee vijzels die de grond aan de bovenkant van de kruipruimte loswoelen. De vijzels zijn naar binnen gericht, waardoor de grond door een tussenliggende slang wordt opgezogen en naar buiten wordt getransporteerd waar het kan worden verwerkt.
De machine is op afstand bestuurbaar, waardoor medewerkers van het sloopbedrijf niet meer altijd in heel lage kruipruimten hoeven te manoeuvreren.
Omdat er onder de grond niet met stroom uit het vaste net mag worden gewerkt, werkt het bedieningspaneel op een accu. Buiten staat een hydropak die voor de oliekoeling zorgt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels