nieuws

Hoog spoor

bouwbreed Premium

In Leidsche Rijn werkt Volker Rail aan de opbouw van het spoor tussen Utrecht en Vleuten. Het 7 kilometer lange stuk spoor is op een 6 meter hoog dijklichaam gebouwd en is onderdeel van een groot spoorverdubbelingsproject. Hierbij zijn in opdracht van ProRail tevens zeventien spooronderdoorgangen en diverse nieuwe stations gebouwd.

In Leidsche Rijn werkt Volker Rail aan de opbouw van het spoor tussen Utrecht en Vleuten. Het 7 kilometer lange stuk spoor is op een 6 meter hoog dijklichaam gebouwd en is onderdeel van een groot spoorverdubbelingsproject. Hierbij zijn in opdracht van ProRail tevens zeventien spooronderdoorgangen en diverse nieuwe stations gebouwd.
Om de geluidsoverlast van de treinen te beperken, is het gehele traject ingekapseld in geluidsschermen. In 2003 heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat 275 miljoen euro gereserveerd om de bouw mogelijk te maken.
Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel