nieuws

Gunning voor Scheldeterrein Vlissingen terecht uitgesteld

bouwbreed

De gemeente Vlissingen heeft terecht besloten de gunning van de eerste fase van het Scheldeterrein uit te stellen.

Dat blijkt uit het onderzoek dat momenteel loopt in opdracht van het Vlissingse college van B en W naar de financiële onderbouwing van de ontwikkeling van het Koninklijke Schelde Groep-terrein.
Het buitengewoon verlof van de twaalf bij het project betrokken ambtenaren, waaronder twee projectleiders, is vorige week ingetrokken. Deze ambtenaren was gevraagd in het kader van het onderzoek tijdelijk een stapje terug te doen, wat heel gebruikelijk is bij een dergelijk onderzoek, aldus een woordvoerder van de gemeente Vlissingen. Nu de eerste fase van het onderzoek is afgerond, is het niet langer nodig dat zij thuiszitten, zo laat de woordvoerder weten.
Het Scheldeterrein wordt over een periode van vijftien jaar ontwikkeld. Er komen onder meer ruim 1700 woningen. Begin juli bleek dat informatie ontbrak over de financiële haalbaarheid van het plan. Besloten werd een onderzoek in te stellen naar de ontbrekende gegevens. De gunning, die begin juli had moeten plaatsvinden, werd drie maanden uitgesteld.
De eerst fase van het onderzoek heeft uitgewezen dat inderdaad actuele gegevens over de grondexploitatie ontbreken. De komende maanden wordt de resterende informatie vergaard én wordt onderzocht hoe het gebrek aan informatie heeft kunnen ontstaan. Eind september verwacht de gemeente deze informatie compleet te hebben, waarna tot gunning kan worden overgegaan.

Reageer op dit artikel