nieuws

Grote opdracht voor Boskalis uit Rusland

bouwbreed

Boskalis heeft samen met Hochtief de opdracht gekregen voor de laatste fase van de stormvloedkering voor St. Petersburg. De totale waarde van het contract bedraagt ongeveer 350 miljoen euro waarvan 60 procent voor Boskalis is. Het project bestaat uit het sluiten van de dam tot aan de waterkering en de afbouw van een tunnel onder het nieuwe scheepvaartkanaal naar St. Petersburg waarvoor de baggeraar vorig jaar al de opdracht heeft verworven. De uitvoeringstijd van deze opdracht bedraagt ongeveer vier jaar. Boskalis zal vooral in de eerste twee jaar actief zijn met enkele hopperzuigers, backhoes en drijvende kranen voor het bagger­werk, aanvullingswerk en stenenwerk. Het civiele deel is geheel voor Hochtief. Voor Boskalis betekent deze opdracht een versterking van de positie in een van de vier zogenoemde BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China). De Russische baggermarkt ontwikkelt zich positief door de behoefte aan maritieme infrastructuur. Ook zijn er veel energiegerelateerd projecten.

Boskalis heeft samen met Hochtief de opdracht gekregen voor de laatste fase van de stormvloedkering voor St. Petersburg. De totale waarde van het contract bedraagt ongeveer 350 miljoen euro waarvan 60 procent voor Boskalis is. Het project bestaat uit het sluiten van de dam tot aan de waterkering en de afbouw van een tunnel onder het nieuwe scheepvaartkanaal naar St. Petersburg waarvoor de baggeraar vorig jaar al de opdracht heeft verworven. De uitvoeringstijd van deze opdracht bedraagt ongeveer vier jaar. Boskalis zal vooral in de eerste twee jaar actief zijn met enkele hopperzuigers, backhoes en drijvende kranen voor het bagger­werk, aanvullingswerk en stenenwerk. Het civiele deel is geheel voor Hochtief. Voor Boskalis betekent deze opdracht een versterking van de positie in een van de vier zogenoemde BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China). De Russische baggermarkt ontwikkelt zich positief door de behoefte aan maritieme infrastructuur. Ook zijn er veel energiegerelateerd projecten.

Reageer op dit artikel